Service

Filterelementen hebben een doorslaggevende rol in de werking van de filterinstallatie. Ontstoffingstechniek is een complex vakgebied. Stofeigenschappen zijn verschillend waardoor ze niet of nauwelijks vergelijkbaar zijn. Daarbij kent iedere situatie een specifieke stofbelasting. De filterelementen moeten vaak onder extreme omstandigheden aan hoge eisen voldoen.

R + B Filter biedt daarom naast hoogwaardige kwaliteit filterelementen dan ook deskundig advies en klantgerichte betrouwbare oplossingen. 

Onze ingenieurs komen op locatie en analyseren de filterinstallatie in de betreffende productie omgeving. Zij nemen de tijd om u van uitgebreid advies te voorzien over de keuze van de meest geschikte filtermaterialen en filterelementen.

Ook in de ontwerp- en bouwfase van de filterinstallatie kunnen wij u van dienst zijn met goede aanbevelingen. Door in dit stadium de filterelementen en de filterinstallatie goed op elkaar af te stemmen, zorgen wij ervoor dat de filterinstallatie storingsvrij functioneert.

Iedere storing is er immers 1 te veel en brengen veel onnodige kosten met zich mee. Een goed advies en keuze voor hoogwaardige  filterelementen is daarmee een goede investering.

Welke service kunt u van ons verwachten:

  • Onze productspecialisten analyseren de toepassing van de filterelementen op locatie.
  • Wij adviseren over mogelijke aanpassingen aan de filterinstallatie indien de werking van de filterinstallatie niet naar wens functioneert.
  • Wij onderzoeken uw gebruikte filterelementen in ons laboratorium.
  • Op verzoek verzorgen wij de verzending uit naam van de opdrachtgever.

Zo dragen we bij aan een storingsvrij verloop van het productieproces en optimale bescherming van de productiemedewerkers.